Στις 21/02/2024 διεξήχθη συνδιάσκεψη στο  Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό, πρωτίστως ιατρικό προσωπικό, του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, κυρίως δε της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου η οποία αποτελεί και τον  κορμό  του Γ.Ν. Ηλείας. Στην συνδιάσκεψη  συμμετείχαν το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου  αλλά και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας,   εκπρόσωποι της Πολιτείας όπως η Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας,  ο Δήμαρχος Πύργου,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι  επιστημονικών, επαγγελματικών,  συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων και πολίτες. Ως  Ιατρικός Σύλλογος ευχαριστούμε  όλους όσοι  συμμετείχαν.

Κατά την συνδιάσκεψη παρουσιάστηκαν στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν  τα προβλήματα της στελέχωσης  με ιατρικό πρωτίστως προσωπικό του Γ.Ν. Ηλείας, ζήτημα του οποίου η σοβαρότητα αναγνωρίσθηκε απ΄όλους τους συμμετέχοντες.  Ακολούθως αντηλλάγησαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις, κάποιες εκ των οποίων υπάρχουν ήδη  στον δημόσιο διάλογο από καιρό έχοντας γίνει αποδεκτές, ενώ κατατέθηκαν συμπληρωματικά και νέες ενδιαφέρουσες.   Γενικώς έγινε αποδεκτή από την συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων η θέση ότι απαιτείται  η θέσπιση κινήτρων ώστε να  στελεχωθεί το Νοσοκομείο, όχι μόνο οικονομικών-επαγγελματικών  κινήτρων  αλλά και συνθηκών εργασίας όπως και επιστημονικών- εκπαιδευτικών κινήτρων, με οποιοδήποτε τρόπο, κυρίως εστιάζοντας σε τοπικό επίπεδο βεβαίως, ιδανικά ωστόσο και  με την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. πανελλαδικά καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής μας συνιστά αρμό ενός συστήματος υγείας το οποίο γενικότερα πάσχει. Αναγνωρίσθηκε επίσης η ανάγκη για ανασυγκρότηση του υγειονομικού χάρτη  της Ηλείας, ζήτημα για το οποίο υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος έχει από διετίας καταθέσει συγκεκριμένη εισήγηση.

Προς την κατεύθυνση αυτών  των  διεκδικήσεων  οπωσδήποτε αποκτά αξία η συνέργεια  μεταξύ των  διαφόρων φορέων (τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικών, επαγγελματικών και λοιπών φορέων) και ο Ιατρικός Σύλλογος προτίθεται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση να κινηθεί  με όλες του τις δυνάμεις, επιδιώκοντας κάθε δυνατή  συνεργασία  ώστε να κατανοήσει  η Πολιτεία  ότι απαιτούνται πλέον άλλης τάξεως δραστικά μέτρα για να έχει η περιοχή μας την δημόσια υγεία που της αξίζει.

                            Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου  Ηλείας                                                                                                                                                                                               Ο  Πρόεδρος                                      Ο Γενικός  Γραμματέας      

Χρήστος Γιαννικούλης                                         Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος